michikos

Senaste inläggen

Av Madeleine Lundh - 30 oktober 2010 23:02

Idag åkte jag och Aiko med Malin och Bertha till Enköping. Kicki hade sennenträff i Rickeby. Först bidde de en liten promenad så att hundarna kunde få springa av sig. Sedan ringträning och avslutningsvis korvgrillning. Ett gäng bilder från dagen kommer här!Full fart både på stora och små...Kicki håller i ringträningen.RingträningGranbokajsas Brummelisa, Nikki
Berntiers Meici


En katt bland hermelinerna...   Berntiers Papina, InaEn sov sov igenom större delen av träffen... Lilltäkts E... någonting


Granbokajsas Brummelisa, NikkiGranbokajsas Brummelisa, Nikki 9 månader.


Lilltäkts Jhuline, NahlaLilltäkts Jhuline, Nahla


Lilltäkts Jhuline, Nahla
Ina och Bertha


Granbokajsas Brummelisa, NikkiFranzi von den Borkenbergen


Franzi von den Borkenbergen ca 8 månader


Franzi von den Borkenbergen


Franzi var en superglad appenzeller.


FranziKastenhofs Dorina, Elsa


Elsa


Berntiers Pocahontas, DaisyBerntiers Pocahontas, DaisyDaisy är Inas systerDaisyRoabamsens Chmilla


Calmaritens Gizza, Mirafikastund


Bertha hitta en liten pinne....Akena


Akena


Akena


Aiko


Michikos Aiko. Aiko är helt urfälld, fick titeln naknaste bernern på träffen...   


Aiko i full fart


Aiko


Aiko


Aiko


Aiko


Aiko


Aiko


AikoDet var alla bilder för denna gång...   

Tack Kicki för en supertrevlig träff!

Och tack Malin för underbart sällskap!


Madde

  

ANNONS
Av Madeleine Lundh - 24 oktober 2010 19:46

Vilket slut på en vecka! I går gick jag in på hunddata för att kolla om Michikos Ayakos "Ayla" omröntgens resultat på armbågarna kommit. Ayla röntgades förra torsdagen, ibland är de snabba så jag chansade och hoppades. Och glädjen va obeskrivlig när jag såg det nya resultatet!!! Ed ua!!!!!!!Michikos Ayako är nu friröntgad! STORT, STORT GRATTIS Susanne & Peter!!!!

¨

Å så här ser det ut på hunddata när man går in på hennes sida:  

  2010-10-14

Veterinärdata

Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2009-04-07Gudby DjurklinikHD grad A
2009-04-07Gudby DjurklinikED grad 1
2010-10-14Djursjukhuset AlbanoED ua (0)

Ja, vilken vändning det blev för min A-kull statistikmässigt!! När alla var röntgade vid 1-årsålder så var det endast 2 av 6 som blev friröntgade med Hd A och Ed ua. Nu, ca 1,5 år senare så har det alltså vänt. Nu är 4 av 6 friröntgade med Hd A och Ed ua. Michikos Asahi "Cazper" har även han röntgats om på armbågarna men tyvärr så fick han samma resultat som vid första tillfället, Ed 1 (han har Hd A). Michikos Akiko "Ebba" röntgades på höfterna under hösten och gick från Hd D till Hd C (hon har Ed ua).

Det känns så underbart att få en sån här vänding! Helt otroligt!!

Samtidigt så blir jag väldigt fundersam hur det kan bli så här, för att gå från Ed 1 till Ed 0 är ju egentligen inte möjligt. Har hunden en pålagring så har den, så jag undrar var felet ligger... Rötgenbilden, avläsare, den som röntgar? Hade hundarna någon inflamation?! många tankar snurrar i huvvet just nu. Men jag klagar inte, tro mig! jag är så glad så det går inte att beskriva!!


Man har ju fått höra hur någon har snackat bakom ens rygg om att man hade en katastrofkull. Inte att personen i fråga har sagt de till mig utan till andra. Hur deffinerar man egentligen en katasrofkull? Är det en kull som har dålig statistik på lederna? Visst, det är ingen lyckad kull om man kikar på lederna... Men är kullen i det fallet en katastrof? Alla i kullen lever, är trevliga, friska och härliga familjemedlemmar. 5 av 6 har gjort mh med fint resultat. Man kanske ska fundera på vad som är en katastofkull och inte, innan man säger nått, det är min mening!

Men nu antar jag att man inte längre kan säga att min A-kull är en katastrofkull pga lederna. För att ha en med C-höft, Ed 0/1 på en annan och 4 fria är enligt mig en bra kull statistiskt på lederna.


Nu i helgen har jag varit på Sennenhundklubbens uppfödarkonferense. Det var himla bra och man fick en hel del matnyttigt med sig. En trevlig middag bidde det igår och sedan blev de häng i baren.    Kul att umgås med hundvänner på annat sätt än vid ringen. Nu hann man ju prata och umgås!   Kicki och jag delade rum, inte kan vi vara på samma hotell utan att få dela rum... hihi    

Tack alla för en trevlig helg!

Madde

ANNONS
Av Madeleine Lundh - 16 oktober 2010 21:29

Kanske dags för en blogg... Mycket har hänt den senaste veckan.

Förra fredagen packade jag och Kicki bilen igen för att för en gångs skull fara norrut på en utställning. Med oss hade vi Kickis Ina och min fodertik Michikos Asako, Troja. Troja har varit naken hela sommaren och därför har hon inte fått följa me på utställning utan fått haft semester...    Men nu så har pälsen så smått kommit tillbaka och Troja fick ringspringa lite. Nästan framme vid hotellet så hämta vi med pizza, vilket vi insåg va ett smart drag. När man väl var framme ville man bara slappa på hotellet. På samma hotell bodde även Sara, Lilian och Mari. Mari hade med sig Valle. Valle tog cert för helgens domare i Avesta och nu blev de spännande och se om fru domare tyckte likdant denna helg. Kan säga att de gjorde hon både på de hon placerade och de som fick lite blåa band.

Iaf så efter vi ätit våra pizzor så gick vi upp te de andra och de bidde en hel del prat o skratt innan vi tills slut gick o la oss.


Å nu då till lite bilder och resultat.


Juniorhanar:

1. Doremis Kliff Ford, hp

2. Werner Wix Nemo, hp


Unghund:

1. Bernerdalens E De Bruce, hp


Öppenklass:


Bernerdalens ÅzzieLena och Genein´s Aragon Av InchiGenein´s Astons Martin av InchiSara och Möllelyckans RuneRiccaron Pink PantherMari och Österleufstas Wagnerkk: Askimviken Lanzo, Möllelyckans Rune, Riccaron Pink Panther och Österleufstas Wagner


1. Österleufstas Wagner, ck

2. Möllelyckans Rune

3. Askimvikens Lanzo

4. Riccaron Pink Panther


Champion hanar:

1. Bernerdalens Å De Vie, ck


Veteran:

1. Bernerdalens Pavarotti, ck


Bästa hane:

1. Bernerdalens Å De Vie, cacib

2. Österleufstas Wagner, cert och reserv cacib

3. Bernerdalens Pavarotti


Å så va de dags för tikarna! Då jag själv skulle ställa så var Anneli så snäll och ställde upp och fotade! Tusen tack!!   


Juniortikar:

1. Werner Wix Nova, ck


Unghunds tikar:Berntiers Papina


1. Bernerdalens Egina, ck

2. Berntiers Papina, hp


Öppenklass:

 
Brånslättens Tuttan Tvärslå, Brånslättens Unika Ulrika och Michikos AsakoMichikos Asako och Stenhöjdens No chance NannieBrånslättens Unika Ulrika och Michikos AsakoMichikos AsakoÖppenklass placeringen:

1. Brånslättens Unika Ulrika, ck

2. Michikos Asako, ck

3. Brånslättens Tuttan Tvärslå


Championtikar:

1. Brånslättens Tora Tandoori, ck

2. Bernerdalens Bouquet, ck


Bästa tik:

Werner Wix Nova, Bernerdalens Egina, Brånslättens Unika Ulrika, Michikos Asako, Brånslättens Tora Tandoori och Bernerdalens Bouquet


Brånslättens Unika Ulrika och Michikos Asako

Troja ville hela tiden titta på mig när hon sprang så jag fick jobba med att försöka få henne att titta rakt fram både när vi sprang och när vi stod. Men hon va så duktig ändå! hon är ställd endast 3 gånger innan och inte tränad. Så hon gjorde ett fint jobb i ringen!


Bästa tik placering:

1. Brånslättens Unika Ulrika, cert och cacib

2. Brånslättens Tora Tandoori, reserv cacib

3. Michikos Asako

4. Werner Wix Nova

R. Bernerdalens BouquetBim Brånslättens Unika Ulrika och Bir Bernerdalens Å De VIe  


När vi kom ut skulle vi fota Valle så klart! Dimman kom snabbt och vi skynda oss för att hinna innan den va överallt kring hallen.


Österleufstas Wagner och hans 2a cert!!! GRATTIS Mari!!!!

Kicki och jag beslutade att vi skulle stanna och fota nån annanstans på vägen hem. 1 mil utanför Sundsvall fann vi denna underbara plats och ingen dimma låg där! Ett givet val att stanna!Michikos Asako "Troja"Michikos AsakoTroja i full fartTroja och InaMichikos AsakoTrojaJag och TrojaKicki och InaBerntiers Papina


När vi fotat klart bar de av mot Skärplinge och Berntiers kennel. Där mötte vi upp mamma, pappa och Heidi. De va dags för Heidis date! Vi möttes av den fantastiskt trevliga och härliga hanen Sunshine´s Arctic Star " Hunter".Hunter och mamma. Hunter älskar att få bli kliad och lägger sig gärna på rygg för att bli kliad på mage.


Parningen gick snabbt och smidigt och inom loppet av 2 minuter satt de ihop.   Se uch Am ch Sunshine´s Arctic StarHunterÖsterleufstas Up To Date "Heidi"

Vi var även där i måndags och fick till en lika fin parning mellan Heidi och Hunter. Så nu hoppas vi på valpar runt Lucia!   


Lite valpgos hanns med osså... här kommer några bilder på Jazza och Boss valparna.Idag när jag var ute med Betty i Tanto såg jag en berner som var på hundkurs i parken. Medans Betty och jag tränade på fotbollsplan spanade jag så smått på bernern. Man blir ju himla nyfiken på alla bener som man ser, så ofta springer man man inte på andra berner. När vi tränat klart gick jag närmare och då började Aiko dra och den andra bernern likaså. Då såg ja att de va min egenuppfödda Michikos Bonsai "Max". Han kände igen oss så väl! Kul! Jag hade inte kameran med mig då men skulle ändå ut på lite andra ärender så jag åkte förbi för att fota honom lite. Det var kul att se Max och matte på kursen, han är så kontaktsökande och tyckte det var roligt. Svansen gick i ett och Max är verkligen en go och glad kille. Det värmde gammelmattes hjärta!   MaxMax tar en liten pausAnna och Max tränarMax


Michikos Bonsai 8,5 månad


Sedan bidde de lite shopping i Kungens Kurva, lite kläder till mig och så en säck mat till Aiko.

Senare på eftermiddagen bidde de en till tur till Tanto igen med Betty, å under kvällen har ja tagit de lugnt.


Så där ja, nu har ja uppdaterat med en lång blogg... hoppas de e några som orkar läsa de sista raderna...    


Madde

              

Av Madeleine Lundh - 5 oktober 2010 22:33

I lördags va de Sennenträff här i Stockholm. Vi möttes vid Kaknästornet och tog en promenad tillsammans. Härligt väder var det och riktigt skönt var de. solen var med oss och kameran likaså. Några bilder togs så istället för att skriva så  lägger jag ut några bilder ist...   AikoEn del av gängetAiko och Bertha kunde så klart inte låta bli vattnet...Underbara höstfärger kunde man njuta av. Här sitter Aiko bland löven.Bertha poserar!AikoAikoAiko


Att få Aiko och Bertha bredvid varann och ta en bild va lättare sagt än gjort i lördags...  De ville bland annat äta gräs, titta bort, resa på sig... Ja se själva...Aiko o BerthaAiko o BerhaAiko o Bertha

 
Aiko o Bertha äter gräs

 
Aiko o BerthaAiko och BerthaAik och BerthaBertha och Aiko


till slut fick vi iaf en hyfsad på bild på dem... Efter denna gav vi upp!


Aiko och Bertha


I lördags kom även mina föräldrar med Heidi och Moa. Nu väntar vi på att Heidi ska komma in i höglöp så vi kan åka å para. Tog progesterontest igår p ådygn 13, då låg hon bara på 3. Så nu ska vi ta ett nytt på torsda. Hoppas verkligen det har börjat stiga då och att ägglossningen kommit igång!


Madde 

Av Madeleine Lundh - 30 september 2010 22:09

Sitter här och gäspar för fullt, är så himla trött. Men ja tänkte jag skulle skriva ner några rader iaf innan ja går å lägger mig.

Veckan har varit fullspeckad med jobb. Ponte har ju varit på kollo hos mina föräldrar så jag har bara Aiko. Aiko har varit hos dagmatten hela dagarna så hon e nöjd. Men jag tror ändå hon tycker det är tomt utan Ponte. Jag saknar min Fjant oxå! men han har de himla bra där! Jag har fått rapport om att han piggnat på sig bra. De läker fint, han äter bra och går bra på tassen. Skönt att höra!

Snart får jag träffa honom och resten av skaran. För på lörda kommer de hit. Då ska lägenehetens fyllas av 4 hundar och 4 människor. Jodå, de går att klämma in de på 43 kvm... hehe Finns de hjärterum så finns de stjärterum...   

Simon åker dock på sönda. Ja e sååå avis, han ska till Japan 1 år!! Han har fått ett stupendium från Japan där de ingår skola, flyg, bostad fixad, månadsslant för boende och annat. En tuff process har han gått igenom; prov, ansökan, intervju på japanska ambassaden och sedan flera månaders väntan på svar. Så för nån månad sedan fick han reda på att han fick åka! Så roligt!!   


Mamma och pappa och hundarna kommer stanna i några dar. Heidi går mot höglöpsveckan och nästa vecka händer de förhoppningsvis saker.     På månda ska jag åka till Albano och ta progesterontest. De bästa me Albano är att man får reda på de samma dag. De andra gångerna har de missats en del.

Första gången så glömde veterinären lägga provet på brevlådan så den skickades inte förrän dagen efter... grrr... men jag åkte ju ändå å para. När ja då fick svaret så hade de varit rätt dag...

Förra gången så skickades de i tid men labbet hade typ lagt de åt sidan... å när vi ringde den veterinären så jagade han labbet åt oss och till slut fick vi svaret... Detta var en fredag, om han inte fått tag på dem så hade de gått hela helgen... å andra sidan så låg hon som ja misstänkte lågt på prog.testet Men man betalar ju för att få ett svar!

Så de e himla skönt att veta att de gör de testet på plats och ringer upp en senare på em.


Aiko fäller å fäller... suck! Heidi fäller ingenting.... varför fäller fel hund?! Aiko hade jag önskat kunnat behålla pälsen på iaf lite mer än 1 v... men men inte mycket att göra... förutom att dammsuga golvet konstant typ...   


Madde


Av Madeleine Lundh - 23 september 2010 21:11

Ponte opererades igår och allt gick bra, tack och lov! Det var en positiv veterinär när ja kom och hämtade honom igår. Han tyckte det var kul att se att Ponte redan gick på alla 4 ben. Skönt att höra och även se!

Ponte har så klart väldigt ont och i natt bidde de inte mycket sömn. Han hade så ont, så ont. Idag är det betydligt bättre, men visst piper han till lite då och då. Han går bra på den opererade benet. Jag har både mamma och pappa här just nu. De gör Stockholm lite samtidigt som de kommer ta hem Ponte i helgen till Karlskoga så han får vara där ett tag så han enkelt kan gå ut i trädgården bara och göra sitt. Han vill inte gå några längre rundor så de passar honom bra.


Heidi bjöd på en liten trevlig överraskning igår och började löpa redan (4,5 månad sen sist)...    Trodde efter de senaste löpen att hon skulle fortsätta med 6 månader emellan löpen och hade då räknat ut att hon skulle löpa i november men hon gick tillbaka till "gammal vana". Hon har ju innan A-kullen varit tät mellan sina löp på ca 5 månader och nån gång igång tom ännu tätare på ca 4,5 månad. Så jätteförvånad är jag inte... Passar mig nästan bättre nu då jag har julledighet under en viss del av ev. valpveckorna, då behöver jag inte ta lika mycket ledigt.    Så nu börjar planeringen med progtestdag och lite ledighet på jobbet osv för parningen. Längtar och hoppas att det går vägen!!!


Madde

Av Madeleine Lundh - 20 september 2010 23:00

I lördags hade vi kennelträff ute i Ängsjön, Stäket. Ett trevlig och mysigt ställe. vi gick ner till vattnet och hundarna badade för glatta livet. Där finns även en grillplats så vi grillade lite lunch.

De yngsta grabbarna Bidanshi och Bushi som nu har hunnit bli 7,5 månader, har vuxit på sig och är inte så små längre... Höjdmässigt har de i stort sett kommit ikapp de äldre halvbröderna Akihito och Asahi, på bredden har de lite att hämta...   Bushi är en rejäl kille som är uppe i 47,5 kg. Inga extra kilo dock, fin i hullet är han! Mari som har pappa Douglas och A-kullens kusin Valle (Österleufstas Wagner) tycker Bushi är väldigt lik Valle som ung.


Det var inte många männsikor och hundar där så våra kunde busa med varandra för fullt. Trötta och nöjda åkte vi hemåt lagomt till regnet börja droppa....

Å så lite bilder från dagen...Gruppbild! Mina valpköpare börjar bli vana med dessa gruppbilder...  inte lätt att ha en halvjapan som e född me kameran i handen (typ...) till uppfödare...   Ayla, Aiko och Bushi


Bushi och Cazper


Mezzi, Loffe och BushiMezzi och Loffe


Loffe, Aiko och Ayla


Aiko, Cazper, Bushi och Mezzi


Heidis vattengener verkar ha gått i arv... alla va i vattnet och badade glatt...  

Fler bilder från träffen finns på hemsidan.


Igår sönda va jag till ett par kompisar och hälsade på i deras nya lägenhet och även på deras lilla tjej som hunnit bli 5 månader gammal. Blev bjuden på god lunch. Efter det bidde de rösta och sedan en promme i Tanto med Betty.


Idag ringde min veterinär då han till slut fått resultatet på Pontus kloanalys. Det visade sig vara samma slags tumör som sist i den tassen. För mig är det en självklarhet att ta bort klon om man kan få tumören. Det är bara att hoppas att den inte spridit sig vidare uppåt benet eller vidare till lymfkörtlarna. Sedan är ett annat fråga hur Ponte kommer klara sig på två tår på ena benet. Men det är något som jag känner att jag måste chansa på att han kan, så på onsdag ska Ponte operare bort tån.

Detta är så klart fruktansvärt jobbigt och fast jag anade hur det låg till så är det ändå så ledsamt.

Med Ponte är det nu 3e gången som jag tagit emot ett besked om tumör och gångerna innan har det gått bra. Det är så mycket känslor som kommer upp när sådant här inträffar men jag hoppas på det bästa även denna gång.

Det finns ingen annan utväg än det! Det är inte dags för Ponte och mig att skiljas åt! Jag kan inte se ett liv utan honom, han har ju alltid funnit där i 13 år, 1/3 av mitt liv.... Jag är inte redo, det kommer jag aldrig bli... det finns ingen som Ponte. Jag vill fortsätta vara en del av hans tid!      

Av Madeleine Lundh - 12 september 2010 21:00

Oj, va tiden rusar iväg... mycket på jobbet nu så orken och tiden att blogga finns inte riktigt... men ja tänkte ta mig lite i kragen och få ner några rader och några bilder...

Gotland var de för några helger sen. Trevligt som alltid att åka me Kicki.    Denna gång bodde vi en stuga, betyldigt bättre än rummet som vi bodde i sist... nära och bra är det till utst, bara några minuter med bil.

Under lördagen var ringen närmast vägen och Kicki släppte av mig och jag konkade en del saker medans hon tog in hundarna via ingången för vacc.kontroll och så. A-C va så vänlig att fota oss in action när vi håller vid vägkanten... så de måste ja ju så klart bjuda er andra på oxå... Alla bilder som är utanför ringen samt en del inne i ringen har A-C fotat... tack snälla för bilderna!

På lördagen var vädret soligt och fint. Söndagen bjöd på lite annat... lagomt när berner börjats döma börja de droppa och när de va dags för öppna hanar öppna himlen sig. Det blev paus ett tag men sedan kunde de inte vänta längre. Men regnet gav sig och när jag gick in med Ayla så hade det spruckit upp på himlen.Kicki och jag


Michikos Bidanshi "Mezzi" var först ut båda dagarna så klart... På lördagen var han i samma ring som de vuxna berner sennenhundarna men på söndagen var det domarbyte på valparna. Så jag och Helen åkte dit till 9 och ställde honom och sedan en sväng tillbaka till stugan för att städa och checka ut.


Mezzi på lördagen.


Mezzi under söndagen.

Mezzi fick hp båda dagarna och blev Bir-valp, då de andra 2 valparna inte kom.


Lina, Johanna och jag


Jag och Michikos Asahi "Cazper".


Lördagen öppenklass kk. Cazper placerade sig 2a i öppnaklassen bägge dagarna med ck.

Han var den enda öppenhanen (och även den enda som inte var champion) som fick ck bägge dagarna. På lördagen kom han Reserv i bästa hane och på söndagen 4 bästa hane!   


En vanlig syn i öppna tik kk, Jag och Kicki står ofta bredvid varann...   


Jag och Michikos Ayako "Ayla"

Ayla kom 3 i öppna på lördagen med ck och sedan Reserv i bästa tik.

På söndagen fick hon en tvåa. Domaren tyckte hon var overloaded in the front...    Fatta ingenting, men ja ja... så e de... inget att hänga läpp över....


Lite vid sidan av ringensnack...Lördagens Bim Björnligans Craft Björnbus och Bir Brånslättens Tora TandooriJag och Mezzi i valpfinalen på lördagen


BIG 2 på lördagen blev Brånslättens Tora Tandoori!! Såååå skoj!! 


Söndagens Bim Runezzaz Amazing Wind och Bir Kastenhofs Alexus


Jag och Mezzi i valpfinalen på söndagen.


Johannas och Linas Bob blev BIG 3 på söndagen!!! GRATTIS!!!


Michikos Bidanshi Bir-valp


Michikos Asahi


Michikos Ayako


Förra lördagen hade vi öppet hus på skolan och då fick vi istället vara lediga på måndagen. Jag och Betty åkte då ut till Hellasgården med hundarna.


Ponte, Aiko, Lexi och Asra


Suddig jag vet... men Aiko gör en så rolig min så ja lägger ut den ändå...


Ponte njuter!


3 förväntasfulla hundar; Asra, Aiko och Lexi väntar på att Betty ska slänga en leksak.


Shake it Aiko!!   


Aiko i vattnet och Ponte på klippan


Aiko och Lezi väntar på att leksaken ska kastas.


Igår var det stooor fest på jobbet. Alla Vittraskolor bjuds till en stor fest och de bjuds på underhållning och 3-rättersmidda. Vår värd för dagen var ingen mindre än Måns Zelmelöf som även sjöng några låtar. Han var himla duktig på att hålla i pratet på scen och för att inte prata om hur han uppträder när han sjunger...


Jag och Måns Zelmerlöw!


Ja, det är väl lite om vad som hänt sen sist jag skrev...

Madde                 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se