michikos

Senaste inläggen

Av Madeleine Lundh - 4 januari 2011 22:20

Första bloggen på nya året! Måste ju säga att den började bra! Var iväg och ultraljuda Aiko idag. Himla nervös va jag på morronen innan jag begav mig. Jag hade sett vissa tecken på Aiko innan så jag anade att hon kunde vara dräktig, men så tidigt i dräktigheten är det omöjligt att säkerhetsställa utan ultraljud. Jag gick ner till Djurkliniken med Aiko medan mamma och pappa tog bilen. Den ligger bara 10 min gångavstånd från oss, men vi skulle göra lite andra ärenden senare så därav bilen... Iaf tillbaka till ultraljuden som visade vad jag ville se, fosterblåsor me små, små foster i!    Veterinären Magnus ville inte räkna, utan liksom Leif gör inne i Örebro så konstaterar han att det finns foster i magen. Minst 3 såg vi dock!

Så det är så skönt att ha det bekräftat! Hoppas allt fortsätter bra och att det blir ett gäng friska småttingar som föds och att valpningen går bra! Jag ser fram emot valpar i början av februari!   

Det är en häftig känsla att få valpar på en som man själv fött upp.


En markant skillnad på Aiko har varit att hon blivit lugnare än vad hon brukar vara. Vilket man märkt när vi gått promenader med andra hundar.


Jag har passat på att träffa lite vänner här i Karlskoga under tiden jag varit här. Förra veckan och igår så träffade jag och Aiko Åsa med hennes Bounty.


Bounty och Aiko hittar en pinneBounty och Aiko


Aiko och Bounty


Bounty


Aiko


Och i helgen träffade vi Martina med Helga!

Aiko och Helga


En serie på 4 bilder på helga som kommer emot mig!

Aiko springande


Aiko


Madde


ANNONS
Av Madeleine Lundh - 23 december 2010 21:53

Önska Alla en underbar jul!!!!   

 
Madde  

ANNONS
Av Madeleine Lundh - 21 december 2010 22:27

I helgen var det Stora Stockholm, en utställning som jag varit på de senaste åren. I år bidde dock ingen Stora Sthlm men det har inte gått någon nöd på mig. Jag har firat lite jul me familjen, storebror Andreas och hans familj kom till Karlskoga.


Michikos Ayako ställdes och fick en slät 1a. "Farmor" Mari ställde henne. I Sennenhundklubbens rasmonter kunde man hitta Michikos Asahi där han var både lördagen och söndgen. Det var en mycket trött hund som Helen och Anders hämtade söndag eftermiddag. Men Kicki rapporterade att han skött sig exemplarisk under helgen.   


Molly och Cazper i montern.


Cazper gosar me några barn.


Å så min lördag me mina underbara brorsbarn!!!   

Nils


Erik


Mamma bakade pepparkakor med grabbarna. Nils närmast.


Erik bakar


Å så bidde det lite julklappsöppning!

Simon har skickat lite paket från Japan. Här öppnar Erik och Nils ett gemensamt paket.


Erik öppnar julklappen som jag köpt. Rex från Toy story.


Nils fick Buzz lightyear, det blev en stoooor hit kan jag säga....    


Erik med Rex som kan prata.


Man måste så klart kolla in brorsan nya leksak, här har killar bytt...


Idag har jag och mamma tagit hundarna på en skogsväng, -18 grader va det ute...Brrrr... Moa tyckte de va himla kallt och Ponte tyckte de va i kallaste laget medans Aiko och Heidi älskar de. Lite bilder:


Aiko


Heidi stoppade huvudet i en snöhög å då ser man ut så här efteråt...


Pontus, min älskade gamle vän 13,5 år! Jag är så glad för varje stund jag har med honom!!!   


Dotter Aiko och mamma Heidi har så lika profiler.


En grupp bild! Jag med Moa, Pontus, Heidi och Aiko!


Madde

Av Madeleine Lundh - 15 december 2010 22:26

I fredags när jag var ute med Aiko så såg jag att hon nosa på något rosa färgat som låg på snön. Innan jag hann dra iväg henne hade hon tagit sig ett pyttelitet slick på de... Oron att de var något slags råttgift gick i ens huvud. Men då de gick som en markering fram till en port i samma hus som jag bor i så tänkte jag sedan att det är nog någon som markerat till en fest eller nått. Iaktog Aiko så klart noga men inga tecken på att hon mådde dåligt uppstod utan hon var pigg och glad precis som vanligt i flera dagar. Dock har detta fått många på Söder att fundera på vad det var och igår fick jag höra via FB det gått ut varningar om att detta rosa pulver var råttgift. PANIK!!!!!    vad göra nu?! Jag kontaktade min veterinär som dock inte hade fått in några fall, vilket i sig jag tyckte jag lite konstigt för om det låg råttgift på 100-tals ställen på "min sida" av Söder så borde veterinärerna fått in fall. Vi ringde även Bagarmossen men de hade inte hört talas om något råttgift som var i rosa. Aiko i sig visade inga tecken på att ha blivit drabbad, till min stoooora lättnad. Dock så gick min nästa tanke på henne dräktighet om hon nu är dräktig.... Enligt min veterinär så måste man veta vad det är för råttgift innan man sätter in en behandling.

Jag ringde till Miljöförvaltningen för att ta reda på vad de visste om detta. Jo, de misstänkte att det var råttgift. De hade tagit prover idag och skickat på analys, lagt ut info på deras hemsida om detta. Anticimex och polisen var inkopplade också. Det var bara att avvakta tills de visste nått mer. Några timmar senare var jag inne på deras hemsida och då hade de kommit fram att det var färgpulver som ett löpargäng lagt ut som snitslar... och man kunde pusta ut! Men fyyyyy bubblan vilken panik jag hade innan...


Några fina dagar har vi haft i Stockholm och lite har kameran fått jobba, dock försvinner solen fort på eftermiddan men några bilder från i helgen kommer här på Aiko och rottiskompisarna Asra och Lexi.AikoAikoAikoAsra och LexiLexiLexi, Asra och Aiko


Madde

Av Madeleine Lundh - 12 december 2010 22:48

Fredan för lite mer än en vecka sedan var Aiko inne på löpdag 10, jag hade en tid på Albano för att se var hon låg i progesteron. Fick svaret under eftermiddagen att det låg på 3... Ja, de va som jag misstänkte men ville vara på säkra sidan. Ingen parning under den helgen. Måndag eller tisdag tänkte jag prova igen. Tyckte inte Aiko visade så mkt under måndagen så jag avvaktade till tisda, ringde Albano på nytt och fick en tid tisdag em. Först tänkte jag ta progtestet hos min veterinär, men då skulle jag inte få veta förrän dagen därpå och det ville jag inte chansa på. Sagt och gjort så åkte jag iväg till Albano och var där 15.45 18.45 ringer de och säger att Aikos prog nu låg på 31, den ultimata dagen att para på sa veterinären. Så de va bara att sätta sig i bilen och åka till Skärplinge där Aiko fick träffa Malte. Lite bus och skoj innan de fick till de. Båda va himla duktiga och vips så satt de ihop. Det blev en tur även på torsdagen och det blev en parning även då.Michikos Aiko är parad med...


...Berntiers On Demand "Malte"


Nu hoppas vi på ett gäng valpar i början av februari.


I helgen har jag köpt klart alla julklappar, skööööööönt! Nästa helg är de fira lite tidig jul me äldsta brorsan och hans familj i Karlskoga. Självklart kul och jag ser fram emot det.

Men de känns lite trist att missa Stora Stockholm som jag varit på varje år, de senaste åren. Min lilla tradition! Men man kan inte vara överallt... och de ska bli himla kul att få träffa familjen nästa helg! Ja, förutom Simon då, han e ju i Japan!

Nu ska jag sova, imorrn händer de grejjer... hihi   


Madde

Av Madeleine Lundh - 5 december 2010 22:16

Lite sen bloggrapport från utställningen i Norge förra helgen... Men här kommer den iaf! Bättre sent än aldrig...  

Jag begav mig till Kicki på fredag eftermiddag och vi packade in hennes saker och hundar och begav oss. Ett stopp i Örebro där vi hämtade upp Felicia. Ett annat stopp i Karlskoga där mamma bjöd på middag. Aiko lämnades och så åkte vi och hämtade Michikos Bancho "Ossie" som bor i Karlskoga. Sedan körde vi på tills vi var framme på campingen i Årjäng. Klockan var 00.00 när vi var framme, det bidde lite prat och yatsy-spelande innan vi släckte vid 1.30 Upp vid 4-tiden för att fixa i ordning hundarna och sedan packa in allt. Vi var faktiskt i tid för en gång skull, hela 30 minuter innan bedömningen började. Felicia verkade ändå tyckta att vi inte hade den största marginalen... haha nu förstår ja ingenting...   

Det var lugnt till en början för mig. Ingen av mina skulle in först. Tikar och hanar gick i olika ringar, dock började jag ana att de skulle bli himla tajt att ställa båda då domaren som dömde korthåren innan hanarna inte riktigt hade samma tempo som domaren som dömde tikar. Så när de väl var dags för Troja att gå in så var det även dags för Ossie att gå in i sin ring... Felicia ställde upp som tur var och tog Ossie. Tack snälla!!   

Tyvärr inga bilder på varken Ossie eller Troja i ringen! Troja var helt urfälld, så hennes 1a var jag väldigt nöjd med!


Hanar:


Juniorhanar:Michikos Bancho "Ossie" fick en slät 1a!


Michikos Bancho 10 månader


  

Karociba´s Big Boss vann juniorklassen för hanar och kan nu titulera sig som Nordisk juniorvinnare 2010!


2. Goldbear´s U Rock My world, hp

3. Nellyvill´s Go For It, hp

3. Fanaberner´ns Emil Eamon, hp 


Unghundhanar:

1. Pori Phonix Av Lee Armand, ck

2. Brånslättens Ville Vargtass, hp

3. Vegamo´s Obama Kendo


Öppenhanar:

öppen kk


Bernerdalens Brandy


1. Yaban Yorokabi Av Hiselfoss, ck

2. Bernerdalens Brandy, ck

3. Bernerdalens Å De Vie, ck

4. Bernerdalens Xanté


Championhanar:


Placering:

1. Ola Odelsgutt Av Hiselfoss, ck

2. Augustus, ck

3. Riccarron Pink Panther, ck

4. Cafrida´s Kentic Kentucky King, ck


Bästa hanhunds kk:

1. Ola Odelsgutt Av Hiselfoss

2. Augustus

3. Riccarron Pink Panther


4. Yaban Yorokabi Av Hiselfoss, cert


Bästa hane: Ola Odelsgutt Av Hiselfoss fick titeln Nordisk vinnare 2010


Tikar


Juniortikar:


Bertiners Papina "Ina" var "lite" naken....


Vinnare Bernerdalens Filippa K (ck) som också fick titeln Nordisk juniorvinnare 2010

2. Madison Av Milkcreek, ck

3. Fanaberner´na Zavannah Zingare, hp

4. Tiviniro´s Poocheyna


Unghundstikar:

1. Nöklebyåsens Yenna, ck

2. Doremis Himla Sefin Uwa

3. Heidi Av Hennumkroken, hp

4. Kera Kerava Av Lee Armand


Öppentikar:

1. Werner Wix Kick-Off, ck

2. Bitteliten Sydney Av Hiselfoss, ck

(sen vet ja inte de andra)


Championtikar:


Åhlhöjdens Isa, ck


1. Nellyvill´s Easy Joy, ck

2. Sennenhund Rossii Teddy Bear Sharme, ck

3. Goldbear´s Qismet, ck

4. Dale Gudbrand´s Ghianti Baam, ck


Veterantikar:

1. Ensliga Evelina Av Hiselfoss, ck

2. Embla Noblige Av Sennenlio, ck


Bästa tik kk:Bästa tik: Nöklebyåsens Yenna med cert och även Nordisk vinnare 2010


2 bästa tik: Nellyvill´s Easy Joy


3. Sennenhund Rossii Teddy bear Sharme

4. Goldbear Qismet


Bir Ola Odelsgutt Av Hiselfoss och Bim Nöklebyåsens Yenna


sista bilden är på Heidis farmor Ensliga Evelina Av Hiselfoss som fortfarande rockar i ringen som veteran! Här kikar hon på bästa tik kk!


Stort tack till Pia som jag fick all placeringinfo ifrån! Utan de hade jag inte kunnat blogga resultatet!   


Vägen hem va lagomt rolig att köra i och man var bra trött. Tur att fick möjlighet att sova lite medans Felicia och Kicki turades om att köra, så jag klarade av att köra sista biten själv mellan Enköping och Stockholm. Snön bara ökade ju närmare hem jag kom. Lämnade av Troja och vid 2-tiden var jag hemma och störtade i säng.

På söndagen var jag utställningsbakis och gjorde inte mycket.   


Veckan som gått har varit si så där. Har kännt att jag inte mått så bra, då en förkylning så smått smygit sig på. Så därför gick jag hem från jobbet i torsdags. Det går åt rätt håll men jag blir iaf hemma imorrn oxå.


Aiko löper så till veckan hoppas jag att vi får till ett par parningar.   


Madde

Av Madeleine Lundh - 21 november 2010 22:02

Förra veckan kom Michikos Bushi till Tanto och mötte mig och Betty. Betty hade bara med sig Lexi och Bushi tyckte Lexi va en himla rolig prick att leka med...


Lexi och Bushi leker.


Lexi och Bushi


Lexi röntgades i tisdags och resultatet har kommit, Hd AB och Ed ua! Grattis Betty!   


Bushi fick öronen fixade, bort me de sista valpluddet.  


Bushi och Lexi


Bushi


Bushi


Sedan gick vi ut från hundrastgården och mötte Suji och Staffan med deras doberman Morpheus.


Han är de spring i...   


Fåglarna i parken e inte blyga. De är med hela tiden och när man slänger godis till hundarna för sök då är de snabba och ska vara med och "slåss" om godiset.


En platsläggning bidde de oxå! Aiko, Morpheus och Lexi.


Å så dagens gruppbild! Morpheus the doberman, Lexi the rottweiler och Aiko the bernese!


I fredags var det fest på jobbet. Temat denna gång var; Så här har du aldrig sett mig förut. Jag e värdelös på att komma på va man ska klä ut sig till och fick tack och lov ett bra tips från Stina kvällen innan festen; Punkare! Jag shoppade in lite smycken bara under fredagen och så va de klirrat o klart för lite utsmyckning...


De bidde en peircing i näsan under kvällen... hehe


På lördagen mötte jag upp Betty med Asra och Malin med Bushi på Långholmen. Det bidde en sväng där. Plötsligt slår de Malin att hon bokat tid för fotografering på Bushi när de 45 minuter kvar innan de ska vara där. Bushi som hade plurrat i vattnet och va allmänt skitig från de trista underlag som är nu i detta tråkiga väder, va inte riktigt va man ville ta till fotografen.     Så Malin och ja slängde in våra hundar i hennes bil och for hem till mig. En omgång med fönen och Bushi var redo för att bli fotad! Fönen är guldvärt i detta väder. Den blåser bort all skit från hundarna.


Hallen såg ut så här igår efter att jag fönat Aiko efter vår kvällsrunda i Tanto. Men hellre så här och man enkelt kan torka bort de än att de ligger över hela lägenheten. Idag fick Aiko dock bli fönad på balkongen, vilket va betydligt bättre.   Idag hade vi en liten Michikosträff i Tanto. Vädret vill inte bi bättre... kallt, blåsigt och grått. Men de va himla kul att ses! Hundarna hade skoj tillsammans och vi 2-benta likaså!

Sedan fick valpköparna jobba lite... hihi gruppbild måste man ju ha...    


Många personer till några hundar. Aiko i mitten ser lagomt road ut... haha


Men till slut så fick vi till en bild utan några människor på!


Denna bilden blev så söt! Aiko och Ayla som tittar mot Bushi.


Nya planer är smidda nu när Heidi inte blev dräktig. Aiko har ju fällt ut helt och är på g och vända i pälsen. Snart 6 månader har gått sen hon löpte sist så hon borde vara på väg att börja löpa snart. Och då gör jag ett försök med henne! Hoppas att allt går vägen denna gång.   


Fick i vecka nrlapparna till utställningen i Norge som är nästa helg. De e inte dumma i Norge inte, där får man minnsan skriva ut nrlapparna själva (minns de från förra gången då ja ställde Heidi där, så ja va beredd på de). Avgiften är dyrare än i Sverige och så får man inte ens nrlappen av dem... Jag har ju me en juniorhane och en öppentik och de går i olika ringar. Jag hoppas verkligen att de inte krockar me varandra. De fick nr in i ringen närmare än vad ja trodde de skulle få... Ajja, de löser sig alltid! Kul ska de bli iaf!


Madde

Av Madeleine Lundh - 13 november 2010 14:54

Förra helgen packade vi (jag o Kicki) bilen me hundarna Cazper, Mezzi, Ina och Molly samt en del packning. Vi körde söderut mot Växjö... Vi är så duktiga på att hålla hastigheten, speciellt fröken Enköping... hihi


så här kan de då se ut när hon kör... lite suddigt men den står på 128...   


Vi kom fram på kvällen till vandrarhemmet som låg ca 10 minuter med bil från utställningen. Härligt lugnt område!   (bilderna e tagna på morronen)

Man kom från vänster å kör upp på parkeringen som går upp till höger på bilden...

  

...å här är parkeringen och vandrarhemmet och sjön.


Vi gick upp i tid men som vanligt så de bidde de stressigt mot slutet. Ingen frukost hanns med utan bara kaffe. Kicki släppte av mig och grabbarna vid ingången, Mezzi skulle ju in i juniorklass så då va vi tvungna att va där kl 9. Jag var vid ringen när valparna gick in kl 9. Så det var lugnt... hahaha   


Hanar


Juniorhanar

5 juniorhanar gick in när valparna var klara.


Calmaritens Kicken


Faro Flox Izak


Lilla Björnens Elvis Presley


Michikos Bidanshi "Mezzi"


Miembro´s Nino Birk


Junior kk: Calmaritens Kicken, Farao Flox Izak och Michikos Bidanshi


1. Calmaritens Kicken, ck

2. Michikos Bidanshi, ck   

3. Farao Flox Izak


Unghunds hanar


1. Ekespångs Smalville, ck

2. Berntiers On Demand, ck

3. Berntiers Monte Carlo

4. Nallemaja´s Ädvard Much


Öppenhanar


Michikos Asahi "Cazper"


Michikos Asahi


Öppenkk: Alle Elsker Raymond, Herrekvarns Dacke och Michikos Asahi


Jag och Cazper


1. Alle elsker Raymond, ck

2. Herrekvarns Dacke

3. Michikos Asahi

4. Zandrina´s Taboo


Championhanar


Bernerdalens Bjarke, Gangsterluvans Keno Kanon, Indian Hills Blizzard Of Oz


Indian Hills Blizzard Of Oz


ch kk: Nellyvill´s Dressed To Impress, Gangsterluvans Keno Kanon, Bernerdalens Bjarke


1. Gangsterluvans Keno Kanon, ck

2. Nellyvill´s Dressed To Impress, ck

3. Bernerdalens Bjarke, ck

4. Indian Hills Blizzard of Oz

R. Möllelyckans Mojo


Bästa hanhunds kk


Calmaritens kicken, Michikos Bidanshi, Ekespångs Smalville


Michikos Bidanshi på sin första officiella utställning fick vara med en sväng i bästa hanhunds kk. Kul!!!   


Ekespångs Smalville, Berntiers On Demand, Alle elsker Raymond


Calmaritens Kicken och Ekespångs Smalville


De 5 som ska placeras i bästa hanhunds kk. Calmaritens Kicken, Ekespångs Smalville, Berntiers On Demand, Alle elsker Raymond, Gangesterluvans Keno Kanon


Bästa hane Alle elsker Raymond, cert!

2. Gangsterluvans Keno Kanon

3. Calmaritens Kicken

4. Ekespångs Smalville

R. Berntiers On Demand


Tikar

 

Juniorer


1. Berntiers Quest for gold, ck

2. Ekoxens Why Oh My

3. ?

4. Eklövens Just for Us


Unghunds tikar

Berntiers Mamma Mia, Berntiers Papina, Doremis Himla Sefin Uwa


Berntiers Papina och Doremis Himla Sefin Uwa


kk: Berntiers Mamma Mia, Berntiers Papaina, Doremis Himla Sefin Uwa och Lad´s Grace


1. Doremis Himla Sefin Uwa, ck

2. Berntiers Papina, ck

3. Berntiers Mamma Mia

4. Lad´s Grace


Öppentikar


Många öppenklass tikar var de...


.... domaren tar sin första koll på alla öppna tikar.


Dale Gudbrand´s Debbie Zaam


1. Stenhöjdens Soya, ck

2. Dale Gudbrand´s Debbie Zaam, ck

3. Ekoxens Sweetest Downfall

4. Honey-Mix Izabella

R. Lilla Björnens Dolce Vita


Championtikar


1. Åhlhöjdens Isa, ck

2. Berntiers Front Page, ck

3. Runezzaz Amazing Wind, ck


Bästa tik kk


Berntiers Quest for Gold, Doremis Himla Sefin Uwa, Stenhöjdens Soya, Dale Gudbrand´s Debbie Zaam och Åhlhöjdens Isa


Bästa tik Stenhöjdens Soya, cert!!

2. Ålhöjdens Isa. Grattis Kicki!!!!   

3. Berntiers Quest For Gold

4. Doremis himla Sefin Uwa

R. Dale Gudbrands Debbie Zaam


Bim Stenhöjdens Soya och bir Alle elsker Raymond

  

Bästa uppf. grupp Berntiers


Berntiers Quest for Gold


Berntiers Monte Carlo


Berntiers Papina


Åhlhöjdens Isa


Michikos Bidanshi. Fina Mezzi gjorde en strålande debut i Växjö!! Yngst av alla som ställdes i officiellklass, nyss fyllda 9 månader.

Grattis Helen och Anders till grabbarnas resultat!    


Resan hem gick enkelt, men aningen trötta var vi. Det blev inte mkt sömn under natten. Molly som ätit på färska älgben var lagom bra i magen och behövde gå ut. Mezzi blev oxå nödig mitt i natten och behövde gå ut å kissa. Så vi var lagom döa när klockan ringde. Men vi kom hem ordenligt!


Tack Kicki för som alltid trevligt sällskap!!

Tack Inka och Lena för hjälpen med fotograferandet!


Veckan har gått fort, mkt på jobbet som vanligt...

I torsdag var mamma och pappa med Heidi till veterinären för att göra ett ultraljud. Det visade sig att det inte fanns några valpar i Heidis mage!   Himla trist, jag hade verkligen sett fram emot lite Heidi och Hunter valpar. Men, men... nu blir det att tänka om!


Det kommer hända en annan sak framöver som kommer förändra mitt liv, det blir att fokusera på det nu!   


Madde

        

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se