michikos

Senaste inläggen

Av Madeleine Lundh - 17 februari 2011 11:19

En vecka har redan sedan valparna föddes. Allt flyter på bra här, valparna växer och frodas och Aiko är en jätteduktig mamma som tar hand om sina små väl. Alla valparna har under första veckan mer än dubblat sin födelsevikt.

Det är himla skönt att vara ledig och man kan verkligen njuta av de små liven, de får en att le varje gång man ser på dem!   

Nu när man är ledig och inte kan ta sig någonstans (jag lämnar inte Aiko och valprana själva) så har jag äntligen tid att läsa en bok. Jag finnar aldrig ro att göra det när jag jobbar, man e så trött när man kommer hem, så nu läser jag sista boken i Twilight serien på engelska.

Aiko och jag har dock börjat ta en lite längre runda än bara runt huset som man gjorde de första dagarna. Skönt tycker båda två att få komma ut och röra på sig.   

I lördags kom Susanne och Peter (Aylas matte o husse) och hälsade på! Susanne var ett fantastiskt stöd under valpningen, hade aldrig klarat de utan henne!!! Tack snälla, snälla för att du var vid min sida!!! De va ovärdeligt!!   

Även STORT tack för allt stöd till mina uppfödare Lilian och Sara och även Lisa!!! Ni är guld värda!!!   


På söndagen kom Malin på besök och med sig hade hon en kasse full med mat som hon bjöd på!!! Hon gav mig order att sova en stund medans hon hade koll på valparna. Så jag fick mig en stund sömn som behövdes. Tack snälla Malin!! Du är en fantastisk go vän!!!  C-kullen nyföddaC-kullen 1 vecka gamlaHanenTik 1, ChibiTik 2Tik 3Tik 4


Å så några bilder på Aiko och hennes små!   Madde   

ANNONS
Av Madeleine Lundh - 6 februari 2011 21:15

En strålande fin söndag igen! Så härligt! Aiko och jag tog vår sväng till Skinnarviksberget.

Aiko fick vara fotomodell (som vanligt   ). De var många som var där och tittade på utsikten och jag fick en del kommentarer om att hon satt och stod så snällt. Hon är van, svarade jag...   Ja, man kan ju säga att hon har varit med förr....   
Aiko 8 veckor och 5 dagar dräktig

Träffade Betty en sväng oxå på vägen hem. Det var läääänge sen sist, kul att ses!! Men vi kommer ses snart igen, Betty ska komma och vara med under valpningen!


Madde   

ANNONS
Av Madeleine Lundh - 5 februari 2011 23:37

Det har varit en lugn lördag. Aiko och jag har inte gjort så mycket. Vi tar våra rundor men mest vilar hon.

Jag åkte en sväng till Kungens kurva för att handla lite mat till mig på City Gross och sedan även mat till Aiko på SEA hund och katt.

Det var galet mycket folk på City gross, parkering va full och köerna till kassan va halvlånga. Kassörskan var som tyvärr alldeles för många i Sveriges handel är; inte served minded! Va e de för fel i detta land? varför är det så många som jobbar i butiker som tycker de e så tråkigt med kunder?  Varför jobbar man då i en butik? Ja, alla kan ha en dålig dag men i Sverige så är det alldeles för många med denna inställning... Jag blir förundrad varje gång jag möter en sån person som utstrålar och uttrycker sin tristess när de sitter i kassan. Jag har själv jobbat i kassan, så jag vet att hur det är att jobba där. Men inte har jag betett mig så iaf!

Om man skulle ta och jämföra med t ex Japan eller USA så är det stor skillnad på hur man bemöter kunder. Där värnar man om sina kunder!


Skillnad är iaf på SEA hund och katt, där är de service! Jag är iof stamkund där och känns igen av personalen, så de kanske gör sitt lite. Men här får man hjälp med fodersäcken ut till bilen!   I like that!!!


Några bilder från idag kommer här. Aiko är nu 8 veckor och 4 dagar dräktig!

Nu går jag bara å väntar på att hon ska komma igång me valpningen. Än e de lugnt!


Madde   

Av Madeleine Lundh - 1 februari 2011 22:02

Då är det bara ca en vecka kvar innan valparna kommer...   Aiko mår fortfarande bra, äter fortfarande inte så mycket och det är en tung mage som hon går runt med. Men hon är fortfarande pigg på promenaderna även om det går mer långsamt. Sparkar har jag känt  de senaste dagarna!   

I söndags kom Susanne och Ayla (Michikos Ayako) å hälsade på. Vi tog en skön promenad på Södermalm och avslutade med att köpa med oss thaimat som vi åt hemma hos mig.Aiko och Ayla i Skinnarviksparken.Ayla har lärt sig sitta fint! Det ser så enkelt ut! I bakgrunden ses Kungsholmen.Aiko 7 veckor och 5 dar dräktig


Dagens bilder på 8 veckors dräktiga Aiko: Heidi har börjat löpa igen... Maken till hund att löpa, 4 månader sen sist... Men ingen parning denna gång, vi får se vad som händer nästa gång. Inget är bestämt ännu... Men de underlättar så klart med att hon löper så ofta...   


Madde   

Av Madeleine Lundh - 29 januari 2011 23:06

Idag har jag och Malin varit och hälsat på Lina och Bernerbergets E-kull! 5 styckna 6 veckors bernervalpar, hur goa som helst!!! Här kommer ett gäng bilder från dagen!


Blandande bilder:
Lite ståbilder oxå:


Hane 1

Hane 2

Hane 3

Tik 1

Tik 2

Å så några gruppbilder:

(Malin och Lina fick jobba lite...   )

Tack Lina för en supertrevlig eftermiddag!


Madde  


Av Madeleine Lundh - 26 januari 2011 20:29

Ännu en vecka har passerat och Aiko har nu varit dräktig i 7 veckor. "Bara" 2 veckor kvar innan de små kommer. Spännande!! Jag längtar!    Tjänstledigheten är fixad och vikarie sätts in för mig. Sportlovet kommer vara under valptiden iaf så den veckan behöver man inte ta ledigt. Påsklovet ligger sent i år så den blir efter valparna levererats. Lite synd, men så e de!


I helgen tog jag och Aiko bland annat en promenad till Skinnarviksberget. Solen var framme och det var klarblå himmel. Passade på att fota lite över den fin, fina utsikten! Precis när jag tagit den sista bilden och började packa ner kameran så kom de små lätta moln och resten av eftermiddagen var lite småmolning, så jag hann precis! Solen gör så mycket när man ska fota!Aiko med sin tjockmage sitter å spanar på folk som kommer upp på berget.

Det är ett populärt ställe att komma till och det är oftast folk där som kikar på utsikten.Träffade ett grannpar och deras lilla hund Milli. De erbjöd att fota mig och Aiko.


Å så lite bilder från igår på Aiko:
Min lilla skrutt!   


Aiko tycker jag är himla tråkig som inte tillåter att hon leker med andra hundar. Men man vill ju inte att hon ska råka ut för något, så då får matte vara tråkig. Maten går ännu sämre den här veckan, men en portion får jag i henne på kvällen.


Madde   

Av Madeleine Lundh - 20 januari 2011 19:30

6 veckor sedan Aiko parades, idag är det från 2:a parningen. Hon ökar på runt magen och det blir oftare ut å kissa för Aikos del. Aiko är rundare än vad Heidi var vid denna tid under hennes första dräktighet. Heidi är ju en större tik än Aiko, så de kan nog vara ett gäng där inne...   Aiko är pigg och glad och traskar på under rundorna. Men de går inte lika fort längre... I lägenheten har jag dragit ner värmen då mina härliga 24 grader var för varmt för dräktiga Aiko, så nu e de runt 20 grader. Jag sitter påpälsad under filt och varma tofflor eller sockor. Va gör man inte för Aiko? Allt så klart!   


Lite 6 veckors dräktighetsbilder:  
Å så en ståbild som inte bidde så bra... Men ajja, den får väl duga...Aiko äter fortfarande si så där... inte alltid hon äter upp sin mat fast de e torrfoder blandat med burkmat.


Förra fredagen ringde jag till Karlstads Djursjukhus för att beställa ett par saker inför valpningen. Å redan på måndagen damp de ner ett postavi att de kommit och att jag kunde hämta paketet på ICA.


Klämmor till navelsträngen. När vi var inne med Heidi till Karlstad och fick hjälp med att få ut valparna så använde de sånna här. Gilla dem skarpt, så smidiga!Slemsug som jag anvävder för att suga ut slemet på de nyfödda valparna. Guldvärt vid valpningen! Har använt en sånna vid Heidis båda valpningar.


I helgen var mamma och pappa här. Pappa och jag fixade valplådan. Jag har ju lämnat den gamla i Karlskoga. Denna är lite mindre än den andra, men ändå gott om plats!


För att skydda golvet har jag lagt en matta som går upp på väggarna.Blivande mormor Heidi kollar in valplådan... hon vet vad man ska göra i den!   Aiko kommer snart veta vad hon ska göra där...  


Nytt på bloggen är att man kan ladda upp video, va ju så klart tvungen att prova... Här ett ett videoklipp på Aiko och Bancho.När jag nu idag titta på denna videoklipp så reagerade Aiko på en gång och kom å tittade på min dator... sötis...  Bidanshi klagar på att vara i valplådan!


Träffade både Bidanshi (Mezzi) och Asahi (Cazper) häromdagen. Fina pojkarna! Mezzi är ingen liten pojke, han har dragit ifrån storebror Cazper höjdmässigt... Hoppas pälsen håller till Sala på båda grabbarna!


Madde

Av Madeleine Lundh - 12 januari 2011 22:13

Å så va man tillbaka till jobbet igen. Ledigheterna går alltid så fort!

Men jag har ju nått att se fram emot snart!! valptiden närmar sig och då blir de lite ledigt igen!! NICE!!!   

Aiko börjar runda på sig nu! Hon blir mer och mer lugnare. Hon har inte varit så matglad sedan 3:e dräktighets veckan. Heidi var liknande under sin första dräktighet, efter kullen har Heidi fått en himla aptit så under andra dräktigheten var detta inget problem.

Men Aiko är ännu värre än va Heidi var då, så jag har inhandlat burkmat som jag blandar med torrfodret, för hon måste ju få i sig mat! Då äter hon iaf.   


Ett par bilder på Aiko från idag, 5 veckors dräktighet!I helgen inhandlade saker till en valplåda. Den andra är kvar i Karlskoga, orkar inte släpa den fram och tillbaka. Den är större också än den nya och de behövs inte så stor. Men de andra sakerna har jag tagit med från Karlskoga, så de behöver jag inte fixa.


I fredags träffade jag Susanne och Ayla, vi fikade lite och i lördagas så träffade Malin med Bushi, vi tog en promme i skogen. Bushi ville leka, det ville inte Aiko lika gärna... hon var nöjd med att få gå och strosa...    


Madde
  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se