michikos

Senaste inläggen

Av Madeleine Lundh - 24 mars 2011 22:31

Idag var det dags för 3 av B-kullens hanar att röntgas. Malin och Bushi hämtade upp mig och vi åkte till Örebro tillsammans. På plats var redan Anki med Ossie (Bancho) och Helen med Mezzi (Bidanshi). Bästa veterinären Leif stod redo för att ta emot grabbarna. Först ut var Ossie, höfterna såg fina ut och lika så armbågarna kunde ja avläsa, Leif sa samma sak, skönt! En avklarad... 2 kvar... Mezzi var näst på tur och även där tyckte jag att det såg bra ut på både armbågarna och höfterna, även här tyckte Leif desamma, yes! Bushi va sist ut, hans armbågar såg fina ut precis som de andras, härligt! Hans höfter väntar vi med, då han e en stor kille och behöver mer tid att växa än de andra!


Nu andas man så klart inte ut förrän Skk läst avbilderna! En liten nervös väntan innan resultatet kommer blir de som vanligt!

Jag gillar att de börjat skicka bilderna digitalt, de blir ju klarare bilder för skk att läsa av istället för de utskrivna bilderna och de går snabbare för bilderna att komma dit. Skk-avgiften betalas hos veterinären så de behöver man inte göra när man kommer hem, oxå himla bra!


Max (Bonsai) armbågar har fortfarande inte kommit ut än på hunddata... nu har det gått 2,5 veckor sen han röntgades. Hur lång tid ska de ta?!!?!? Man vill ju veta typ för två veckor sedan...


Valparna växer o växer, blir mer och mer aktiva! De älskar att vara ute och i glasrummet! Dock börjar snön smälta och då finner de en hel del roliga ställen att gräva på... jord e ju kul...Chikara (hanen) inne i glasrummet, Chibi (T1) liggande, T2, T3 och T4 längst fram.


T4 och Aiko


Tik 1 Chibi


Tik 1 och tik 4


Tik 3 på hanen


Chibi, Chikara, T2, T3 och så en halv t4.


Imorrn ska de bli nya ståbilder då valparna blev 6 veckor i onsdags!


Madde   

ANNONS
Av Madeleine Lundh - 14 mars 2011 22:41

Tänkte bjuda på några filmer från helgen! Har lagt ut några på FB men alla har inte det och jag lägger ut en extra här!!   

Behöver nog inte skriva så mkt utan de e bara att titta och njuta!! De e så himla goa!


Madde   ANNONS
Av Madeleine Lundh - 12 mars 2011 21:30

Å så var det dags för årets första Sennenspecial! I år var den flyttad en månad från februari till mars, underbart måste jag säga! Inte så kallt å vädret var kalasfint i lördags. Jag som fotat de senaste åren har inte tyckt det varit roligt att fota i de trista vädret, men lördagen bjöd på strålande väder! Jag skulle hämta upp Åsa strax efter kl 6, men lyckades så klart åka hemifrån då ist så de bidde lite senare än tänkt som vi åkte från Karlskoga. Men vi hann fram i tid och kunde landa en stund innan jag skulle in i ringen med Mezzi. Malin med Michikos Bushi skulle oxå in ringen!! 20 juniorer var anmälda och nu var det ju första gången som det "nya" systemet skulle börja.


Jag med Michikos Bidanshi och Malin med Michikos Bushi.Bidanshi "Mezzi" framför domaren. Exellent fick Mezzi och blev sedan 4 i jkk!!!   Michikos Bushi fick very good men en bra kritik!

Malin och Bushi skötte det fin fint i ringen. Domaren undrade om verkligen det var första gången för båda två i ringen! Bra jobbat Malin!!!   


När öppna hanar började så började även unghundstikarna. Jag började oroligt snegla på tikringen, de var inte så många som de öppna hanarna var... Jag tog iaf Michikos Asahi "Cazper" på första springturen med alla andra öppna hanar och hoppades på att domarna skulle döma i lite olika takt... Men insåg till slut att det skulle krocka rejält... Som tur var har man snälla vänner på plats som ställer upp. Lina tog Cazper och jag tog Ayla till tikringen.Lina visade Michikos Asahi kalasbra! Very good fick han för dagen. Domaren gillade honom väldigt mycket men tyckte att han var för lågställd.Michikos Ayako "Ayla" fick exellent, blev oplacerad i ökk men även hon en fin kritik. Något som jag blev himla glad över var att domaren Dan Ericsson avslutade hennes kritik med proffsigt presenterad!! Jag har förut fått trevligt visad, välvisad osv men aldrig proffsigt så det var så kul!!!   


Sedan var det dags för min första uppfödargrupp att visas upp! Tack snälla Kicki och Lina för att ni ställde upp och självklart till Malin som visade sin Bushi!   Michikos Bushi, Bidanshi, Asahi och Ayako

Kritiken: En grupp substansfulla, god benstomme o bra könsprägel. Fina pälsar och färger. 1 hanhund avsevärd större och stör helheten. Goda rörelser.

Att Bushi skulle va en liten utstickare i gruppen visste jag, men det var ändå roligt att få visa en grupp och få fin kritik!


Lite andra bilder och resultat från dagen:Bir-valp baby Kronblommas MusetteBim-valp Nolegårdens EilertBir-valp och Bis 1 Berntiers She loves you! GRATTIS LOTTA!!!

Jag fotade klassvinnande hanar så här kommer de! Juniorhanen fixades av en annan.Hanar:


Junior:

1. Calmaritens Kicken, ck

2. Fanaberner´ns Emil Eemon, ck

3. Tjofselinas Armani

4. Michikos Bidanshi


Unghund:


1. Berntiers Opus One, ck


2. Berntiers On Demand, ck (C-kullens pappa)

3. Berntiers Out Put


Öppenklass:


1. Brängärdans Dickens Kiwsam, ck

2. Brånslättens Ville Vargtass, ck

3. Berntiers Monte Carlo

4. Österleufstas Wagner, GRATTIS MARI!!!


Champion:


1. Gangsterluvans Keno Kanon, ck

2. Doremis Ubbefin, ck

3. Bernerdalens Bjarke, ck

4. Kastenhofs Alexus


Bästa hanhundsklass:

1. Gangsterluvans Keno Kanon

2. Berntiers Opus One, cert! GRATTIS STINA!!!!!

3. Brängärdans Dickens Kiwsam

4. Doremis Ubbefin


Tikar:


Juniorklass:

1. Bernerdalens Filippa K, ck

2. Kronblommas Kleopatra, ck

3. Tjofselinas Alisa, ck

4. Nilla Av Triomar


Unghundsklass:

1. Berntiers Quest for gold, ck

2. Kronblommas Jolanta, ck

3. Doremis Himla Sefin, ck

4. Berntiers Papina, ck. GRATTIS KICKI!!!


Öppenklass:

1. Dale Gudbrands Debbie Zam, ck

2. Bernerdalens Egina, ck

3. Säterhundens Elan Anne-Emelie, ck

4. Österleufstas Vera Lynn, GRATTIS SARA!!


Championklass:

1. Berntiers Daily News, ck

2. Berntiers Just for Me, ck

3. Doremis Dubble-Nougat, ck

4. Brånslättens Tora Tandoori


Veteranklass:

1. Bernerdalens Nokia, ck

2. Sennenvännens Trine

3. Kronblommas Arabella

4. Bernerdalens Pugotjova


Bästa tikklass:

1. Bernerdalens Filippa K, cert! GRATTIS LISA!

2. Berntiers Daily News

3. Berntiers Quest for gold

4. Berntiers Just for MeBir Gangsterluvans Keno Kanon och bim Bernerdalens Filippa K

Keno blev sedan även BIS 1!!! GRATTIS Anders och Ing-Mari!!!


Avslutar bloggen med en bild på Bushi 13 månader! 


Tack alla för en trevlig dag!!!


Madde   


Av Madeleine Lundh - 11 mars 2011 21:57

Igår packade mamma och jag bilen och åkte till Karlskoga. Valparna tog de hela med ro och de är lika glada och pigga i köket här i Karlskoga som i Stockholm. Idag fick de vara ute ett par gånger. Det var underbart väder ute så det var perfekt för dem att få testa utelivet en kort stund! 


Tik 4


Tik 3


Tik 2


Tik 1, Chibi


Hanen


Tik 4


Tik 3


Tik 2


Hanen


Chibi


Chibi och hanen


Aiko och Chibi!
Så här såg det ut för lite mer än 1 år sedan! Då var Aiko den lilla valpen!


Idag för 3 år sedan föddes kennelns första kull; A-kullen! Ett stort GRATTIS till er!!!Moa och Aiko


Idag har det var mycket på nyheterna om Japan. Man är så klart himla tagen av det som skett! Visst är man van att höra att det skett jordbävningar där och man har själv varit med om en del där borta. Men denna var värre än alla andra! Mina morfäldrar har klarat sig, tack och lov! Saker har gått sönder i deras hus men de mår bra, det är så klart det viktigaste!!! Lillebror Simon är oxå i Japan och pluggar i 1 år, han bor i Tokyo. Just denna vecka har han varit på Badmintonturnering i södra Japan, så han har som tur var inte varit med om någon jordbävning idag!!! Men mina tankar går de som verkligen blivit utsatta och drabbade hårt!!!


Imorrn e de Sennenspecialen i Sala. Ska upp tidigt så det är väl dags att sussa...


Madde   


Av Madeleine Lundh - 4 mars 2011 23:15

Tänkte bara dela med mig av ett par filmer från idag. Lite bus med syskonen och även med mamma Aiko som är så go med de små!   
Madde   


Av Madeleine Lundh - 3 mars 2011 23:23

Igår blev valparna 3 veckor och de fick flytta ut till vardagsrummet. Det har varit en del som börjat hälsa på oxå, schemat är fullspäckat!    Valparna som börjat få tänder, tycker de e trevligt att få några extra tår och fingrar att bite lite på...

Syskonen är så klart himla skoj att busa me och bita på... de har även börjat vifta på svansen!! sååå mysigt!!   hanen biter tik 3


tik 4 och tik 2


Även om de börjar bli lite mer aktiva så sover de fortfarande en hel del... Å sovstilarna är olika och så roliga... Man bara ler...   Tik 2HanenTik 1Tik 4 och hanenTik 3


Idag fick jag pm:et för Sala. Jag har själv inte anmält någon av mina så jag blev lite förvånad till en början när jag fick det. Att jag hade 4 st till uppfödargrupp visste jag men inte att jag skulle få ett pm för de... men trevligt, trevligt!! då kan man ju läsa antal anmälda och så!    Fick nrlapp för avelsgrupp på Heidi, men någon avelsgrupp kommer det inte bli dock. För Heidi är helt urfälld och henne tänkte ja gömma i garderoben inte visa i Sala...    Men om alla 4 Michikos hundar kommer och att det går bra, så hoppas jag på att kunna visa min första uppfödargrupp i Sala!   


Madde   

Av Madeleine Lundh - 27 februari 2011 23:42

Valparna rultar runt i lådan och har börjat upptäcka varandra. De tycker också om att komma upp i knät när man sitter i lådan. Bita på mina tofflor är oxå nått som de börjat göra de senaste dagarna.   

Aiko äter bättre nu men har inte haft överdrivet stor aptit (även efter valpningen), så jag har börjat ge valparna lite mosad foder blandat med majsvälling . Första dagarna så fick de lite köttfärs. Det är alltid så roligt att se hur de på olika sätt tar till sig när man introducerar mat. Tik 2 är den som slukar allt utan att kladda så mkt. Men alla äter sina mini portioner...   


Mina små fiskmåsar väcker mig vid 5-tiden... De kan låta de små liven...   

Men de e så goa så de gör inget... ofast...   


Ett par filmer från idag:
  
Madde   


Av Madeleine Lundh - 22 februari 2011 22:59

Imorgon är valparna 2 veckor gamla. En hel del har hänt i valplådan. Under veckan har de börjat finna balans på bena och har så smått börjar gå runt i lådan. Än så länge ganska vingligt men det tar sig...   

De har även börjat öppna ögonen. Den som kommit längst är tik 2. Men de andra kisar oxå!

Man är flitig att lägga ut bilder på fb och glömmer då bort bloggen... men här kommer iaf lite bilder och ett par filmer på de små juvelerna!HanenT1, Chibi


T2


T3, man ser att det är på g med ögonen


T4Aiko och hanenAiko och T2


Första filmen hörs Aikos snarkningar... hihi   

Denna film är från förra måndagen då valparna var 5 dar gamla.


 

På vingliga ben... filmades i söndags när valparna var ca 1,5 v.


Madde   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se