michikos

Senaste inläggen

Av Madeleine Lundh - 2 februari 2012 18:37

Tänkte bjuda på ett par filmer från idag. Valparna blir bara goare och goare!! De har öppnat ögonen och går runt i lådan. De har har börjat upptäcka varandra och även oss människor. Det är så häftigt att se deras utveckling, man bara ler!
Madde   

ANNONS
Av Madeleine Lundh - 29 januari 2012 21:59

Tiden går fort som vanligt när man har valpar... Idag är de 12 dagar gamla. Nu börjar det hända mer i valplådan och nu börjar den mer roliga tiden, när de börjar upptäcka världen. De har så smått börjat öppna ögonen och de har börjat komma upp på benen. Aiko är en härlig mamma även denna gång och tar väl hand som sina små!Aiko och valparnaHane 2 gapar stoooort!
Tik 1 börjar öppna ögonen.


Ett par filmklipp från idag!


Idag har mamma kommit hem från Japan och pappa som hjälp mig i 2 veckor har åkt tillbaka till Karlskoga. Mamma har längtat att få träffa de små och nu ska hon få vara 08 ett tag och hjälpa till!! Underbara föräldrar man har!  


Madde   

ANNONS
Av Madeleine Lundh - 10 januari 2012 20:54

Tiden tickar på och nu är det bara en vecka kvar innan valpning...    Det rör på sig rejält i magen på Aiko. Det är alltid lika häftig känsla att känna de små liven röra sig i magen.   Man är ju så nyfiken på vad som ska titta ut; antal, kön och teckning.

Bjuder på 8 veckors bilder, även denna gång från bland annat Skinnarviksberget.Aiko älskar sina pipleksaker och när hon har en sån så bryr hon sig inte om något annat. Strax efter att vi fotat klart och började gå neråt, sprang en hare ca 2 meter framför Aiko. Men hon ignorera den helt och traska vidare efter mig med sin pipleksak i munnen...   


Aiko med pipleksak i munnen.
Mycket vila blir det så klart!
Madde   


Av Madeleine Lundh - 3 januari 2012 21:35

Idag har det bjudits på sol och klarblå himmel, underbart! Jag passade på att ta med kameran under en av våra promenader. Bästa platsen för sol är även underbaraste utsikten, Riddarfjärden som man kan se från Skinnarviksberget. Ja, jag vet att jag tagit många bilder här, men jag älskar denna utsikt över vår fina huvudstad! Jag har ju turen att ha samma utsikt från min balkong... men lite svårt att fota Aiko där med den utsikten... hihi.

Aiko är pigg och traskar på under promenaderna fast det inte går i samma takt som det brukar.  
Ett av Aikos dräktighetstecken är att hon får väldigt hängiga ögon... hihi sötisen!   


Aiko så söt med frambena i kors!   


Ett apotek i närheten skulle stänga och sålde ut med 90% rabatt... Hundsaker fanns det kvar en del så jag passade så klart på att köpa både till de kommande valparna och till de vuxna.

Allt detta (på båda bilderna) för ca 450 kr. Helt galet!!! Men jag klagar inte, alltid trevligt att shoppa billigt... hihi

Sen har jag lite till, bla Banminth som mina snälla vänner köpt åt mig då jag var i Karlskoga när rean upptäcktes av Betty. Så hon och några till har handlat åt mig. Supersnällt!! tack alla!!


Skönt med några ledig dar till kan jag erkänna, njuter för fullt av att vara ledig. Passar på att träffa kompisar, gå på bio, läsa en bok, gå promenader när det är ljust och bara va! Skönt med ledighet med andra ord!  

Madde   

Av Madeleine Lundh - 22 december 2011 20:30

Idag har jag varit och ultraljudat Aiko. Egentligen var jag ganska säker på att hon var dräktig, då det nu gått 5,5 veckor sen hon parades (från första parningen). Hon har blivit rundare och visat olika tecken på dräktighet. Men jag tycker ändå det är bra att kolla så allt är som det ska. Hade bokat tid i Örebro, så jag tog det på vägen hem till Karlskoga. Betydligt billigare än i Stockholm där priset för ultraljud låg mellan 900-1000 kr. På Bista tog de 520 kr, de e skillnad de å så får man bästa Leif som kollar. Leif var nogrann som alltid och kollade så att det kändes som de skulle vid Aikos mage. Och jodå, Leif hittade valpar, det var inge svårt, det fanns valpar överallt, man behövde inte leta!!   

Det var faktiskt himla skoj att ultraljuda vid denna gångna tid på dräktigheten, då valparna är mer valpar nu. Det är stor skillnad på hur det skulle sett ut för en vecka sedan. Jag har bara ultraljudat vid 4 veckors dräktighet och då ser man inte ser man inte så mycket som nu, nu såg man tydligt huvud och kropp. Å man såg hur de rörde sig och hjärtan som slog.

Ja, nu har jag fått bästa julklappen lite i förskotten!!   Såååå skoj!!!  En av valparna som vi lyckades fånga i stillbild... de var inte enkelt, för de rörde sig väldigt aktivt...   


Aiko idag på förmiddags promenaden.Inte lätt att fota som vanligt för att visa rundeheten på magen...


Men här ser man en liten kula iaf...


Nu hoppas jag att det fortsätter gå bra och att det föds ett gäng i mitten av januari!!


Vill passa på att önska Alla en GOD JUL!!

Madde   

Av Madeleine Lundh - 18 november 2011 23:47

Ja, det här med bloggande har nästan runnit ur sanden för min del... hemsidan uppdateras med nyheter om hundarna och kenneln regelbundet iaf!

Men jag gör ett litet ryck idag iaf...    Jag tänker därför inte blogga med tillbaka blick om alla utställningar och resultat, då man kan finna både resultat och bilder på min hemsida.


Aiko är nu parad med Berntiers Monte Carlo. Vilken lättparad tik hon är och vilken duktig hane han är! Jag har aldrig varit me på maken till smidiga parningar, 3 parningar under 3 dagar och alla 3 gånger satt de ihop efter några minuter att de fick träffas med 10-25 minuters hängningar. Vi behövde bara stå å titta på och hålla under hängningen, precis så man önskar en parning.

Tog prog. prov på Aiko först förra fredagen och då låg hon på 8, tog sedan ett nytt i måndags och då låg hon på 31, vilket är perfekt för parningsdag och det blev också den första dagen. Så nu hoppas jag på ett gäng valpar i mitten av januari. Tack Anna-Karin för din gästvänlighet och för lånet av denna underbara hane!!!Jag känner att jag behöver nått att se fram emot, året har varit tungt med bortgångar. Inte nog med att Ponte gick bort vid midsommar så fick även Moa somna i en månad senare. Som om inte det räckte så gick även min älskade morfar bort i början av sommaren. Så det har varit en mörk sommar kan man sammafatta.
Älskade morfar   Sötaste goaste Moa   


Jag hade tänkt att skriva om Ponte och livet tillsammans med honom här i bloggen, men det gör fortfarande för ont och saknaden blir nästan bara värre och värre. Jag saknar honom så fruktansvärt mycket, han var så himla speciell och det är verkligen så tomt utan honom. Jag kan fortfarande inte fatta att han inte finns hos mig längre!


Pontus, the one and only!   


Det är tur att det funnit många underbara minnen från bland annat utställningar som hållt en över ytan. För vilket år det varit, helt fantastiskt!  


Jag hade planer att ta en sista kull med Heidi men ändrade mig i somras och bestämde mig för att hon skulle få gå i pension istället. Hon fyllde 6 år i maj och med tanke på genomsnitt på våra hundar så tycker jag inte att hon behövde ha fler kullar. Denna vecka blev hon opererad för livmodersinflammation, så nu slipper hon också sina löp var 4e månad. Operationen gick bra och Heidi mår fint!

 Avslutar bloggen med en bild på 3 generationer som togs i somras!
Michikos Chiaki, mamma Michikos Aiko och mormor Österleufstas Up To Date


Madde   Av Madeleine Lundh - 16 juli 2011 22:30

Här kommer lite bilder även från lördagen!


Valpklass hanar:

1 Bernerbergets Esplendido hp

2 Cafridas Quadratic Quinto Quatro

3 Bernergläntans Fräsige Frasse

4 Clangulas RoonyCafridas Quadratic Quinto Quatro


Clangulas Roony


Ozzie


Bernerbergets Esplendido. En nöjd Lina!! GRATTIS!!!   


Bir-valp Bernerbergets Esplendido och bim Eklövens Next Top Model


Juniorhanar:

1 Bernerlyans Clintan, ck

2 Eklövens Keep Going

3 Zandrinas Bruce


Unghundshanar:


Hubba Bubbas Ozzy the Ozzman


Michikos Bidanshi "Mezzi"Mezzi i ukk


Placeringen:

1 Wiitch-Woo´s Apache, ck

2 Michikos Bidanshi, ck

3 Cafridas Olympic Onslow Ohio, ck

4 Åkestorp Angus, ck


Öppenhanar:

Placeringen:

1 Herrekvarns Dacke, ck, 2 bästa hane

2 Cafridas Frolic Fearless Falco, ck

3 Cafridas Historic Highness Hamlet, ck

4 Macis Nashville, ck


Champion:

1. Augustus, ck

2. Cafridas Kinetic Kansas Knight, ck


Bästa hanhund kk:

1. Augustus
2. Herrekvarns Dacke, cert, championat
3. Cafridas Kinetic Kansas Knight
4. Wiitch-Woo´s Apache

2a bästa hane Herrekvarnsdacke med cert och championat!!! Stort GRATTIS!


Nybakad champion; Herrekvarns Dacke!!!Tikar:

Junior:


Ramatuelle v´t Rijkenspark


Pernilla och Filou


Österleufstas Xena


Ramatuelle v´t Rijkenspark


1 Nolegårdens Ellis, ck

2 Österleufstas Xena, ck

3 Havikas Deborah C´est Moi

4 Brunnstorps Thildegaard af Zolo


Unghund:

Pa-Di Sinclair´s Invisible Touch


Wiitch-Hoo´s A spokey girl


Placeringen:

1 Wiitch-Hoo´s A spokey girl, ck

2 Pa-Di Sinclair´s Invisible Touch, ck

3 Åkestorps Ariel, ck

4 Bernerlyans Carmenzita, ck


 Wiitch-Hoo´s A spokey girl och 2 Pa-Di Sinclair´s Invisible Touch


Åkestorps Ariel och Bernerlyans Carmenzita


Bruksklass:

1 Qubina von Der Holderstockhöhe, ck

2 Runezzas Akira Queen, ck


Runezzas Akira Queen


Öppenklass:


Kicki och Ina


Berniters Papina


Kicki och Ina


Placeringen:

1 Bernerdalens Double Pink, ck

2 Bernerdalens Eleganza, ck

3 Nellyvills Deal or no Deal, ck

4 Bernerportens Enya, ck


Champion:

1. Cafridas Frolic Friendly Fannie, ck


Bästa tik kk:

1. Bernerdalens Double Pink, cert

2. Bernerdalens Eleganza

3. Wiitch-Hoo´s A spokey girl

4. Cafridas Frolic Friendly Fannie


Bir och Bim kk:

Augustus och Bernerdalens Double Pink


Bim Augustus och Bir Bernerdalens Double Pink. GRATTIS


Entlebucher:

BIR, Cert och championat Ante! GRATTIS!!!


Grosser:

Bim Frecajo´s Allegro o Bir Jomantanjo´s Ella.  GRATTIS!!!


Augustus som blev bästa hane bägge dagarna har verkligen vuxit på ett år! Kolla skillnaden från förra sommaren:

Augustus i Ransäter...


... och nu i Tvååker!! Han var väl värd att vinna båda dagarna!!! så himla fin!


Madde   

Av Madeleine Lundh - 15 juli 2011 17:15

Tvååker, en utställning som jag verkligen gillar... hihi Favorit i repris kan man nästan säga, fast inte med samma hund! Den blågula är alltid så rolig att få, om det är i samma rosett och inte två olika...   Domaren Gunilla Sandberg va flitig på att dela ut blått och gult och även något grönt... Av de ca 60 vuxna som ställdes så fick 16 exellent och 11 fick ck!


Valpar, hanar:


Bernergläntan Fräsige Frasse (Bir-valp, hp), Cafridas Quadratic Quinto Quatro (3a) och Clangulas Roony (2a, hp)Cafrida Q-valpen kör lite vila innan de va dags att träffa domaren!   


Inga tikvalpar fick hp.


En juniorhane ställdes; Zandrinas Bruce, grönt.


Unghunds hanar:

Cafidas Olympic Onslow Ohio, Ekespångs Umberto Tozzie, Hubba Bubba´s Ozzy The Ozzman, Michikos Bidanshi och Wiitch-Who´s Apache


å så lite spring...


Jag och Mezzi


Michikos Bidanshi och Wiitch-Who´s Apache


Inka och Wiitch-Who´s Apache


Mezzi i den individuella bedömningenMezzis snygga huvud!4 styckna fick exellent i unghundsklass.


1. Michikos Bidanshi, ck   

2. Wiitch-Who´s Apache, ck

3. Hubba Bubba´s Ozzy The Ozzman

4. Cafridas Olympic Onslow Ohio


Öppenklass:

1. Ekespångs Quantillus, ck

2. Maacis Nashville, ck


Champion:

1. Augustus, ck

2. Cafridas Kinetic Kansas Knight, ck

3. Tertzo´s Kotori


Bästa hanhunds kk:


Michikos BidanshiWiitch-Who´s Apache och Ekespångs Quantillus


AugustusCafridas Kinetic Kansas Knight


Michikos Bidanshi och Ekepångs Quantillus är kusiner. Quantillus pappa är Heidis bror Unic.


Placeringen

1. Augustus, cacib, internationell champion! GRATTIS!

2. Michikos Bidanshi, CERT, reserv cacib!   

3. Ekepångs Quantillus

4. Wiitch-Who´s ApacheSåååå glad och överlycklig över certet!! Underbar känsla!!!! "Lilla" Mezzi på 17,5 månad tar certet!! De va såååå häftigt!!!


Jag och Michikos Bidanshi "Mezzi"


Tikarna:

Junior:

Samtliga 4 tikar fick Very good.


Unghundstikar:

Inka med Wiitch-Who´s A Spooky girl


1. Bersemo´s Blizza, ck

2. Wiitch-Who´s A Spooky girl, ck


Bruks:

1. Qubina von Der  Holdenstockhöhe, ck


Öppentikar:

Lilian med Bernerdalens Eleganza "Ella"


Ella springer


Öppenklass placeringen

1. Bernerdalens Eleganza, ck

2. Lilla Björnens Denise Grey, ck

3. Bernerdalens Double Pink

4. Lilla Björnens Dolce Vita


Bästa tik kk:Lilian kramar Ella som blir bästa tik!!! STORT GRATTIS Lilian!!!!


1. Bernerdalens Eleganza, CERT och CACIB

2. Lilla Björnens Denise Grey, reserv CACIB

3. Bersemo´s Blizza

4. Qubina von der Holderstockhöhe


Augustus och Bernerdalens Eleganza i Bir och BimBir Augustus och Bim Bernerdalens Eleganza

Augustus blev sedan BIG 3!!! GRATTIS!!


Grosser:

Bim Groseros Gorm och Bir Jomantanjo´s Ella


Vid vårt vandrarhem kunde ta fina bilder med Mezzi och hans rosetter!

Michikos Bidanshi med sina rosetter!


Fina Mezzi!!!


Sedan fick Ina och Mezzi leka och de hade sååå roligt tillsammans!!Madde        

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se