michikos

Direktlänk till inlägg 20 januari 2011

6 veckors dräktighet

Av Madeleine Lundh - 20 januari 2011 19:30

6 veckor sedan Aiko parades, idag är det från 2:a parningen. Hon ökar på runt magen och det blir oftare ut å kissa för Aikos del. Aiko är rundare än vad Heidi var vid denna tid under hennes första dräktighet. Heidi är ju en större tik än Aiko, så de kan nog vara ett gäng där inne...   Aiko är pigg och glad och traskar på under rundorna. Men de går inte lika fort längre... I lägenheten har jag dragit ner värmen då mina härliga 24 grader var för varmt för dräktiga Aiko, så nu e de runt 20 grader. Jag sitter påpälsad under filt och varma tofflor eller sockor. Va gör man inte för Aiko? Allt så klart!   


Lite 6 veckors dräktighetsbilder:  
Å så en ståbild som inte bidde så bra... Men ajja, den får väl duga...Aiko äter fortfarande si så där... inte alltid hon äter upp sin mat fast de e torrfoder blandat med burkmat.


Förra fredagen ringde jag till Karlstads Djursjukhus för att beställa ett par saker inför valpningen. Å redan på måndagen damp de ner ett postavi att de kommit och att jag kunde hämta paketet på ICA.


Klämmor till navelsträngen. När vi var inne med Heidi till Karlstad och fick hjälp med att få ut valparna så använde de sånna här. Gilla dem skarpt, så smidiga!Slemsug som jag anvävder för att suga ut slemet på de nyfödda valparna. Guldvärt vid valpningen! Har använt en sånna vid Heidis båda valpningar.


I helgen var mamma och pappa här. Pappa och jag fixade valplådan. Jag har ju lämnat den gamla i Karlskoga. Denna är lite mindre än den andra, men ändå gott om plats!


För att skydda golvet har jag lagt en matta som går upp på väggarna.Blivande mormor Heidi kollar in valplådan... hon vet vad man ska göra i den!   Aiko kommer snart veta vad hon ska göra där...  


Nytt på bloggen är att man kan ladda upp video, va ju så klart tvungen att prova... Här ett ett videoklipp på Aiko och Bancho.När jag nu idag titta på denna videoklipp så reagerade Aiko på en gång och kom å tittade på min dator... sötis...  Bidanshi klagar på att vara i valplådan!


Träffade både Bidanshi (Mezzi) och Asahi (Cazper) häromdagen. Fina pojkarna! Mezzi är ingen liten pojke, han har dragit ifrån storebror Cazper höjdmässigt... Hoppas pälsen håller till Sala på båda grabbarna!


Madde

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bidanshi & Asahi

20 januari 2011 20:28

Den där filmsnutten kommer jag ihåg. ;) När jag kollade på den innan Mezzi flyttade in hos oss så var Cazper alldeles kollrig & sprang runt & letade den som lät. ;) Vi ses snart igen hoppas jag. :) (Hoppas verkligen pälsen håller på bägge killarna)

 
Lina

Lina

21 januari 2011 10:43

Ha ha ha! 24 grader inne? Här kör vi med ca 18 grader, inte så att man går runt i t-shirt men man fryser inte. Skulle kännas som värsta lyxen med 20 grader, bara valparna som får ha det! Så ta med en extra tröja när ni kommer och kikar på valparna!!! =)
Det blir spännande att se vad Aiko har i magen!
Kram kram

http://www.bernerbergets.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine Lundh - 11 juli 2013 00:35


Full fart på valparna nu och mycket bus med varandra. De är ute så mycket de vill när de är vakna, dock har de när de varit som varmast valt att gå in i köket och vara på det svala golvet.   Äntligen har jag lyckats ladda upp några filmer här på ...

Av Madeleine Lundh - 30 juni 2013 23:20


Valparna är redan 3,5 veckor gamla och deras tänder börjar kännas även för varandra när de leker. De har börjat upptäcka leksaker och leker även lite med de.    Här kommer veckans filmer på valparna. Några finns på Fb men inte alla utan de finner...

Av Madeleine Lundh - 23 juni 2013 23:26


Här kommer några fler filmer på trion från i helgen. Det är skillnad för varje dag hur de utvecklas och de blir mer och mer aktiva. De tre första filmerna är från igår och den sista är från idag. De har börjat busa lite med varandra. De börjar höra s...

Av Madeleine Lundh - 22 juni 2013 11:53


                                            Valparna växer och gror. Nu är det inte bara sova direkt efter de ätit utan de är vakna en liten stund. De e så goa alla tre!!        Några filmer på valpar...

Av Madeleine Lundh - 18 juni 2013 21:39

Är ju inge vidare på att blogga nu för tiden, men ska försöka lägga upp filmerna på valparna här i bloggen.    De flesta bilder kommer jag att lägga ut på hemsidan.   Jag lägger ju upp allt på FB, men alla har inte det så jag tänkte jag även dela...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se